Om Lappo

En stark upplevelse av Ålands skärgård

Ön Lappo är ca 8 kvadratkilometer stor och hör till Brändö kommun. På Lappo finns ca 30 åretruntboende som livnär sig, förutom på det som håller samhället igång, som sjömän, lärare och hantverkare. Sommartid ökar antalet boende tack vare sommarlappoborna.

På Lappo finns butik, postombud, restaurang (sommartid), gästhamn för 90 båtar samt Skärgårdsmuseet, som visar skärgårdslivet förr.  Det finns även en Sjöbod som sommartid säljer ett brett utbud kläder från PelleP.
Följ Sjöboden på Facebook

Lappos egen hemsida hittar du här

Lappo DiscGolfPark

Lappo DiscGolfPark , är en 18-håls A1-klassad bana för frisbeegolf. Banan med sin varierande terräng uppskattas även av proffs. För familjer och de som ej vill spela 18 hål finns en 9-håls version av banan.
Följ Lappo DGP på Facebook.

Vandra

Det bästa vi har att erbjuda Dig är den orörda naturen! Njut av stillhet och tystnad i genuin skärgårdsmiljö. Varje årstid har sin charm; Våren med alla sina gröna nyanser då naturen vaknar till liv, sommaren med sol och bad, hösten då naturen visar alla sina underbara färger, eller kraften i en riktig höststorm, och vintern då naturen återhämtar sig och vi kanske får möjlighet att åka skridsko på isen.

Lappo är paradiset om du tycker om att strosa runt i naturen. Vi har en ca 5 km lång markerad naturstig, men på Lappo kan du vandra dit andan faller på, det är ändå aldrig svårt att hitta hem!

Ö-luffa

Eftersom Lappo ligger lite “mitt i” passar det som utgångspunkt för “öluffing”. Hyr en cykel, packa en matsäck och ta en tur över till någon av grannöarna; Asterholma, fasta Brändö, Björkö, Kumlinge eller Enklinge. Efter dagens utflykt ör det skönt att komma tillbaka till ett bekant basläger.